Flygbiljetter..

….bokade och jag, Rasmus och Molly sätter oss på ett Sas-plan till Kreta i slutet på Juni. Skönt och riktigt avkopplande att veta att jag och barnen har en mysig vecka utan krav. Vi kommer ev. att göra en resevlogg på youtube, har inte bestämt mig ännu, men behöver få check på ett par saker först.

Kroatien förra sommaren…..love it!

Att resa med barnen själv nu när det är så stora 10 och 14 är riktigt kul. Det är annat än när man försökt hålla tag om en insmord hal 2-åring. Det är nya tider nu inser jag. Så olivträd, grekiska sallader och gyros här kommer vi ;)! Har inte varit på denna sida av Kreta innan. Har varit på Heraklionsidan därför blir det kul att få utforska bla. Chania, Elafonissi och mycket annat.

Har även fått många mejl och frågor om – Hur går det med huset? Ska ni sälja vad händer?. Tänker svara här för att slippa behöva upprepa mig för nära, kära och alla andra fina bloggläsare. Och förstår att ni frågar för ni är nyfikna såklart ;)! Jag lovar att berätta när det sker, var så säker…

Mitt svar är när rätt köpare dyker upp säljer vi. Det är idag inte lätt när många banker kräver att du har sålt först. Vi har haft budgivare som dragit sig ut för att banken sätter större och hårdare krav. Men alla vågar inte sälja först, tänk om du blir utan tak över huvudet under en period. Så lite moment 22 på marknaden just nu. Och vi har ingen brådska. Läste på DN att folk tror också att man kan pruta hur mycket som helst på hus och lägenheter för att det är ”köparens marknad”, men det går inte såklart då väljer folk att inte sälja istället, och vi vill inte göra en förlust utan få tillbaka de pengar vi lagt ut, alldeles rimligt.

Så mitt tips är vid separationer försök håll ihop, ha inte för bråttom utan vänta tills rätt köpare dyker upp. Sedan som ensamstående sätter bankerna ännu högre krav på vad du ska klara nästan orimliga krav. Det har fått mig att tänka om när jag ser bostadsrätter men skyhöga avgifter och sedan ett lån på det mycket dyrare än att bo i vårt hus totalt, vill jag ha dessa utgifter när jag igentligen i framtiden vill flytta till ett land med fler soltimmar än Sverige (även om solen just nu lyser starkt på oss). Jag har en bra hyffsad ok lön, men jag har hunnit tänka på vad som gör mig lyckligast. Och vad jag än bor vet jag hur du får det stilrent och snyggt oavsett om det är en villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Jag har en dröm…….om en sommarlägenhet utomlands istället. Så när vi väl säljer är min största ambition att göra min investering på varmare breddgrader om det går. Jag har en riktigt bra köplats att kunna få en hyreslägenhet där jag vill bo så jag har en plan. Det hade varit Galet bra om det blev en verklighet.

Nu ska jag slänga in väskan och åka till syrran och Tjörn, hoppas ni har en bra start på helgen.

Kram alla härliga bloggläsare…

J

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s